Spaghetti al limone / podstawowy przepis / ze szparagami i muszlami
Kiedy dostajesz "od życia" świeże, niepryskane cytryny z wybrzeża Amalfi, zrób z nimi... Właśnie takie pytanie zadałem jakiś czas temu…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Śniadaniowe szparagi w sosie holenderskim z jajkiem w koszulce i bekonem
Nie wiem, kto pierwszy wpadł na pomysł podawania szparagów w towarzystwie sosu holenderskiego, ale wydawało się to nieuchronne niczym przyczyna…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
PASZTETOWA LUKSUSOWA z gęsią wątróbką i brandy
Spróbujcie tego przepisu na pasztetową w trochę bardziej luksusowej formie. Pasztetową robię na podgardlu i skórkach wieprzowych, ale też z…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Zupa chlebowa z zapieczonym serem
Ten przepis powstał we współpracy z Piekarnią Lidla oraz dlatego, że nie lubię marnowania żywności. Zobacz co możesz zrobić z…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Nam TokFu – bezmięsna wersja tajskiej sałatki
Przepis ten powstał dosyć spontanicznie, kiedy miałem w planach zrobić na warsztatach klasyczną wersję tajskiej sałatki Nam Tok. Okazało się,…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Syczuański olej chilli (红油 Hóng yóu)
Syczuański olej chilli - już nie pamiętam, kiedy pierwszy raz go spróbowałem! Nie jadłem oczywiście samego oleju, bo to bez…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Biała fasolka nie po bretońsku
Uwielbiam eksperymentować z fasolą, a że fasolka po bretońsku jest jednym z moich ulubionych comfortfoodów, to bardzo chętnie biorę to…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Polski Rosół Współczesny | Polski Obiad 2022
Jakoś w listopadzie 2022 roku, przy okazji publikacji posta na FB z pytaniem jak robicie rosół, stwierdziłem, że jest w…
Zobacz przepis
Zobacz przepis