Ananas nadaje się do sporządzenia smacznego kimchi. Może być bardziej słodkie lub kwaśne. Kimchi z ananasa sprawdzi się do dań…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Bakłażan wydaje się być idealny, ponieważ sam jako tako smaku nie ma, za to świetnie przejmuje to czym się go…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Przechrupiące gratin ziemniaczane
Pamiętajcie też, że gratin to nie jest zapiekanka ziemniaczana na wieczorną kolację. Dobre gratin robi się dwa dni i nie…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Gołąbki z pieczoną gęsiną na cydrze
Przepyszne, jesienne i bogate w smaki gołąbki z pieczoną gęsiną. Specjał na gęsina na świętego marcina
Zobacz przepis
Zobacz przepis
BORYDZ – kremowy sos rydzowy ze śmietaną i miso
Kremowy sos na bazie świeżych, leśnych rydzów z dodatkiem masła, śmietanki oraz jasnego miso.
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Borowikowe tosty z serem i orzechami włoskimi
Prosta przekąska do zrobienia w pełni grzybowego sezonu. Spróbujcie tego chrupiącego tosta z borowikami, orzechami i serem.
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Chlebek bananowy wilgotny o chrupiącej skórce
Dawno nie było u mnie nic słodkiego. Może dlatego, że dodaję na MS praktycznie tylko przepisy, które lubię i zjadam…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Sos szczypiorkowy do wszystkego
Jeśli sos jest do wszystkiego to jest do niczego? Wierzę, że tak nie jest. Jak po prostu pokochałem ten prosty…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Nie bójcie się, to nie jest wcale żadna zupa owocowa na słodko, ani śniadaniowy jogurt z jagodami. To najprawdziwszy chłodnik…
Zobacz przepis
Zobacz przepis