Gołąbki z pieczoną gęsiną na cydrze
Przepyszne, jesienne i bogate w smaki gołąbki z pieczoną gęsiną. Specjał na gęsina na świętego marcina
Zobacz przepis
Zobacz przepis
BORYDZ – kremowy sos rydzowy ze śmietaną i miso
Kremowy sos na bazie świeżych, leśnych rydzów z dodatkiem masła, śmietanki oraz jasnego miso.
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Borowikowe tosty z serem i orzechami włoskimi
Prosta przekąska do zrobienia w pełni grzybowego sezonu. Spróbujcie tego chrupiącego tosta z borowikami, orzechami i serem.
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Chlebek bananowy wilgotny o chrupiącej skórce
Dawno nie było u mnie nic słodkiego. Może dlatego, że dodaję na MS praktycznie tylko przepisy, które lubię i zjadam…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Sos szczypiorkowy do wszystkego
Jeśli sos jest do wszystkiego to jest do niczego? Wierzę, że tak nie jest. Jak po prostu pokochałem ten prosty…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Nie bójcie się, to nie jest wcale żadna zupa owocowa na słodko, ani śniadaniowy jogurt z jagodami. To najprawdziwszy chłodnik…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Kurkobób – kurki smażone z bobem i ziołami
Mam wrażenie, że nie bez przyczyny te dwa produkty: kurki i bób występują sezonowo w tym samym czasie. To będzie…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Białe szparagi w sosie gorgonzola palone masło
To danie nie ma nic więcej na celu niż dać wam maksimum przyjemności. Nawet jeśli szparagi okazałyby się pozbawione wszelakich…
Zobacz przepis
Zobacz przepis
Spaghetti al limone / podstawowy przepis / ze szparagami i muszlami
Kiedy dostajesz "od życia" świeże, niepryskane cytryny z wybrzeża Amalfi, zrób z nimi... Właśnie takie pytanie zadałem jakiś czas temu…
Zobacz przepis
Zobacz przepis