Magiczny Składnik zaczął się od amatorskiego bloga z przepisami i zdjęciami jedzenia. Jednak z biegiem czasu i doświadczeniem zacząłem realizować coraz bardziej profesjonalne projekty. Mój zawód mogę określić jako TWÓRCA KULINARNY. Dostarczam nowe idee, koncepty, przepisy, zdjęcia, filmy, publikacje, gotowanie na żywo czy warsztaty. Zwykle pracuję sam, ale przy większych projektach tworzę zespół do zadań specjalnych złożonych z najlepszych specjalistów.
Magiczny Składnik to także możliwość rekomendacji mojej społeczności najlepszych produktów i usług. Przez wiele lat selektywnie podchodziłem do współprac, będąc przede wszystkim szczerym z czytelnikami i obserwującymi. Niektóre efekty mojej kooperacji z fajnymi markami można zobaczyć tutaj. Jeśli chcesz zapytać o możliwość współpracy to pisz śmiało. Odpowiadam na prawie każdą spersonalizowaną propozycję współpracy. Poniżej prezentuję efekty mojej pracy jako twórcy kulinarnego.
Zrealizowałem serię zdjęć dla polskiej marki owoców suszonych i liofilizowanych - Puffins. Założeniem były zdjęcia, gdzie opakowanie i finalny produkt tworzy spójną, soczystą stylizację ze świeżymi składnikami. Bardzo lubię te zdjęcie, bo udało się stworzyć niepowtarzalny klimat pachnącej owocami dżungli czy jabłkowego sadu. Zdjęcia te klient wykorzystywał do komunikacji w mediach społecznościowych oraz na stronie internetowej.
W 2021 roku zlecono mi opracowanie koncepcji oraz menu nowego cocktail baru o nowoorleańskim rodowodzie. Prace obejmowały research, wieloetapowe testy, stworzenie skryptów, foodcostów oraz szkolenie załogi. W efekcie powstało energiczne menu streetfoodowe inspirowane ulicami Nowego Orleanu. Lokal działa do tej pory z powodzeniem na warszawskim śródmieściu.
W styczniu 2023 zrealizowałem współpracę z magazynem Noizz oraz Netflix przy premierze 2 sezonu serialu Sexify. Nagrałem film promujący serial, który opublikowany był na Instagramie i Kik Toku Noizza. Takie filmy realizuję w przypieczonym trybie, ponieważ mam mini studio w mieszkaniu, nagrywam i montuję na smartfonie.