promocja produktowa
Sezon na czosnek niedźwiedzi! - ebook z przetworami i przepisami w specjalnej cenie
tylko 29 zł zamknij informację
informacja
Nowy przepis: Zupa miso, tylko lepsza! Dwa rodzaje
sprawdź teraz zamknij informację

Sezon na Czosnek niedźwiedzi Kiszenie

Zupa miso, tylko lepsza – dwie wersje
Azja / Pasta miso

Zupa miso, tylko lepsza – dwie wersje

Zupa miso nigdy więcej nudna. Zobacz moje dwie wersje na zupę miso, która może stać się pełnowartościowym, obiadowym posiłkiem.
Kimchi z ananasa
Azja / Ananas

Kimchi z ananasa

Ananas nadaje się do sporządzenia smacznego kimchi. Może być bardziej słodkie lub kwaśne. Kimchi z ananasa sprawdzi się do dań…
eBook – Czosnek Niedźwiedzi – przepisy i przetwory z czosnku niedźwiedziego
sklep / eBooki

eBook – Czosnek Niedźwiedzi – przepisy i przetwory z czosnku niedźwiedziego

Zapraszam do zakupu tego wyjątkowego eBooka z przepisami opracowanymi przez Magiczny Składnik. Najbardziej opłaca się nabycie kilku różnych produktów, ponieważ…
Pesto z czosnku niedźwiedziego – Przepisy i przetwory z czosnku niedźwiedziego
eBook / Czosnek niedźwiedzi

Pesto z czosnku niedźwiedziego – Przepisy i przetwory z czosnku niedźwiedziego

Przepis na Pesto pochodzi z mojego eBooka "Czosnek niedźwiedzi", w którym znajdziecie 20 różnych sposobów na przetwory i dania z…
Piróg z bryndzą, żółtkiem i czosnkiem niedźwiedzim (raviolo con uovo)
Comfort food / Bryndza

Piróg z bryndzą, żółtkiem i czosnkiem niedźwiedzim (raviolo con uovo)

Piróg z bryndzą, żółtkiem i czosnkiem niedźwiedzim, czyli polskie raviolo con uovo.
Klasyczne kimchi z kapusty pekińskiej
Azja / Kapusta pekińska

Klasyczne kimchi z kapusty pekińskiej

Moja miłość do kimchi była w pewnym momencie tak wielka, że pewnego razu wpadłem na pomysł, żeby nakarmić nią większe…
ŻURAMEN czyli żurek a’la ramen
Japonia / Zakwas na żurek

ŻURAMEN czyli żurek a’la ramen

Jak połączyć polską zupę na żytnim zakwasie z japońskim ramenem.? Tym razem postanowiłem od nowa zabrać się za ten przepis…

Pierwszy ★ rok


Czas
przygotowania

Liczba
porcji

Poziom
trudności

Kontekst

Dokładnie 21 stycznia 2013 roku opublikowałem na tym blogu. Właściwie nie był to żaden przepis, ale pewien rodzaj manifestu, którym miałem się kierować prowadząc tę stronę. Oznacza to, że Magiczny Składnik skończył pełny rok. Cieszę się z tego, że przez rok wykazałem się niespotykaną wcześniej konsekwencją. Nie byłem sam, dlatego muszę z tego miejsca podziękować wszystkim osobom, które zaglądają tutaj od czasu do czasu, by zostawić jakiś ślad obecności i zainteresowania.
Jeśli jeszcze nie znacie mnie i mojego bloga, to zapraszam do strony o blogu i o autorze.


Składniki











Wykonanie

Zrobiło się refleksyjnie i wspomnieniowo, a że nie lubię takich klimatów, skończę na tym krótkim wstępie i sypnę garścią rocznych statystyk. Może to będzie ciekawsze 🙂

  • W ciągu roku na blogu powstało 91 wpisów, w większości przepisów kulinarnych.
  • Najpopularniejsze kategorie to: Przekąski (27), Klasyka (19), Sezon (19), Alkohol (17), Ryby (16), Kuchnia Polska (16), Finger Food (15), Wegetariańskie (15), Wino (14), Wołowina (13), Slow Fast-Food (10).
  • Najpopularniejsze tagi to: Czosnek, Masło, Oliwa, Cebula, Chilli, Jajka, Wołowina, Pomidory, Mąka pszenna, Jogurt.
  • Najpopularniejsze przepisy to: Najlepsze pieczone ziemniaki, Gołąbki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami, Jak zrobić hummus?, Gruzińskie pierogi – Chinkali z mięsem i Życie bez cukru w kuchni.
  • Wpis, który uzyskał najwięcej lajków to: Chleb i wino – Gruzja na widelcu i w kielichu – którego autorem była Julita…
  • W pierwszym miesiącu działania  odwiedziło go 405 unikalnych użytkowników, teraz przez miesiąc przychodzi Was tutaj 13 939. Ktoś policzy wzrost %? 😉
  • Najmniej popularny jest przepis: Chipsy z marchewki i pietruszki z halibutem w skorupce buuuu… Wchodźcie częściej, bo to bardzo dobra przekąska 😉
  • Na Facebooku najwięcej jest kobiet w wieku 25 – 34 lat.
  • Najpopularniejszy wpis na Facebooku dotyczył Dahlzupy z soczewicy 😉
  • Najpopularniejszym słowem kluczowym z wyszukiwarek były… “Pieczone ziemniaki” – a ja tak staram się gotować z wyjątkowych składników 😉
  • Najdziwniejsze wyrażenie, po którym znaleziono mój blog: “ten od mega składnika” – tak to ja, znalazłeś/-aś mnie 😉

 
A teraz na koniec KONKURS dla prawdziwych czytelników. Napisz w komentarzu, który mój przepis najbardziej lubisz i dlaczego. Wystarczy jedno słowo, jedno zdanie. Czekam na komentarze do 23:59 w piątek (24.01.2014). Wybiorę jedną odpowiedź i prześlę tej osobie butelkę CYDRU, który własnoręcznie zrobiłem jesienią 2013 roku 🙂



Koniecznie spróbuj

18 comments on “Pierwszy ★ rok”

  1. Tyle wspaniałych przepisów, wciągające opowieści, a wybór jednak niezwykle prosty! Suszony drink! 😉 Bo dla mnie to wielki krok w walce z demonami dzieciństwa! Salut!

  2. Gruzińskie chaczapuri imeruli – bo się okazało, że wcale nie musze kupować biletów do Gruzji, żeby się tam znaleźć 🙂

  3. Hej!! Przeczytało więcej niż 3 🙂 ale co tu wybrać z takiej ilości przepysznych dań 🙂 Mi najbardziej podoba się steak z letnimi konfiturami ale do dziś nie umiem upiec idealnego steaku. Podejrzewam, że patelnia spiskuje przeciwko mnie 🙂

  4. Capunti alla Puttanesca! Cwany i smaczny sposób, żeby przemycić rybę do codziennego jadłospisu rybo-niejadków 😀

    1. Nigdy nie lubiłem tego ciasta. Teraz mam pasta maker i zamierzam zrobić nowe ravioli. Zgłoszenie dodaję do bębna losującego 🙂

  5. Daniem specjalnie dla mnie jest pasztet z ciecierzycy i orzechów włoskich! Oprócz całej masy pysznie zdrowych składników jest w nim też wyjątkowe połączenie smaków (owoce goi? w pasztecie? niezwykłe! :-))

    1. Dzięki Ewa za zgłoszenie. Właśnie popsułaś mój plan rzutu kostką. Teraz jest 7 zgłoszeń i musze wymyślić inny sposób 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

© 2013 - 2024 Blog kulinarny – Magiczny Składnik
Projekt i wykonanie MadLab