promocja produktowa
Sezon na szparagi! Kup eBook z 30 przepisami w specjalnej cenie - darmowe przepisy!
promocja 37 zł zamknij informację

Sezon na Czosnek niedźwiedzi Szparagi

Zupa miso, tylko lepsza - dwie wersje
Azja / Pasta miso

Zupa miso, tylko lepsza - dwie wersje

Zupa miso nigdy więcej nudna. Zobacz moje dwie wersje na zupę miso, która może stać się pełnowartościowym, obiadowym posiłkiem.
Białe szparagi w sosie gorgonzola palone masło
Comfort food / Szparagi

Białe szparagi w sosie gorgonzola palone masło

To danie nie ma nic więcej na celu niż dać wam maksimum przyjemności. Nawet jeśli szparagi okazałyby się pozbawione wszelakich…
Spaghetti al limone / podstawowy przepis / ze szparagami i muszlami
Dania główne / Cytryny

Spaghetti al limone / podstawowy przepis / ze szparagami i muszlami

Kiedy dostajesz "od życia" świeże, niepryskane cytryny z wybrzeża Amalfi, zrób z nimi... Właśnie takie pytanie zadałem jakiś czas temu…
Śniadaniowe szparagi w sosie holenderskim z jajkiem w koszulce i bekonem
Śniadania / Szparagi

Śniadaniowe szparagi w sosie holenderskim z jajkiem w koszulce i bekonem

Nie wiem, kto pierwszy wpadł na pomysł podawania szparagów w towarzystwie sosu holenderskiego, ale wydawało się to nieuchronne niczym przyczyna…
eBook - SZPARAGI - przepisy i przetwory ze szparagów
sklep / eBooki

eBook - SZPARAGI - przepisy i przetwory ze szparagów

Zapraszam do zakupu tego wyjątkowego eBooka z przepisami opracowanymi przez Magiczny Składnik. Najbardziej opłaca się nabycie kilku różnych produktów, ponieważ…
Pesto z czosnku niedźwiedziego - Przepisy i przetwory z czosnku niedźwiedziego
eBook / Czosnek niedźwiedzi

Pesto z czosnku niedźwiedziego - Przepisy i przetwory z czosnku niedźwiedziego

Przepis na Pesto pochodzi z mojego eBooka "Czosnek niedźwiedzi", w którym znajdziecie 20 różnych sposobów na przetwory i dania z…
Bread&butter pudding z białymi szparagami i porem
Comfort food / Masło

Bread&butter pudding z białymi szparagami i porem

Pamiętam jak pracowałem kiedyś w Anglii w knajpie, która podawała typowo brytyjskie szlagiery. Był tam też Bread&Butter pudding. Ok, trochę…
Raclette z żeliwnej patelni z białymi szparagami
Dania główne / Ser

Raclette z żeliwnej patelni z białymi szparagami

Raclette z żeliwnej patelni z białymi szparagami, czyli przepis, który udowadnia, że do raclette nie potrzeba drogiego sprzętu.
Piróg z bryndzą, żółtkiem i czosnkiem niedźwiedzim (raviolo con uovo)
Comfort food / Bryndza

Piróg z bryndzą, żółtkiem i czosnkiem niedźwiedzim (raviolo con uovo)

Piróg z bryndzą, żółtkiem i czosnkiem niedźwiedzim, czyli polskie raviolo con uovo.
Sałatka z chrupiących szparagów i świeżych ziół
Przekąski / Szparagi

Sałatka z chrupiących szparagów i świeżych ziół

Sałatka z chrupiących szparagów i przeróżnych fajnych ziół to mój ulubiony obiadowy i grillowy dodatek w sezonie szparagowym. Prosta, szybka…

Tatar z czarnym kawiorem i marynowanymi grzybami

Czas
przygotowania

Liczba
porcji

Poziom
trudności

Kontekst

Kiedyś sądziłem, że dobry tatar powinien składać się wielu dodatków. Teraz wychodzę z założenia, że do dobrego tatara niezbędne jest najlepszej jakości mięso i dosłownie kilka świetnych dodatków. Taki tatar, z czarnym kawiorem i marynowanymi grzybami broni się wyśmienicie i wyglądem i smakiem. Spróbujcie!
Jednak prawdziwym "Magicznym Składnikiem" jest tutaj Karolina 🙂


Składniki











Wykonanie

Wykonanie:

  1. Mięso wypłucz i dokładnie osusz. Deskę do krojenia dokładnie wymyj i najlepiej wyparz we wrzątku. Polędwicę oczyść z wszelkich błonek, zostawiając sam mięsień. Pokrój wstępnie w poprzek włókien na 5 mm plastry, po czym każdy plaster pokrój w małą kostkę. Uzyskane mięso przesiekaj jeszcze kilka minut dla rozdrobnienia. Przełóż do miski.
  2. Dodaj musztardę i ¾ soku z cytryny. Dopraw solą i pieprzem i przemieszaj dokładnie. Grzybki posiekaj w mniejsze części. Na talerzu za pomocą ringu ułóż kolejno warstwy grzybów, mięsa i kawioru. Dodaj kapary.
  3. Tatara możesz wzbogacić prostym sosem, który wykonuje się następująco. Do kurzego żółtka dodaj pozostały sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Wymieszaj trzepaczką, po czym dolewaj powoli olej lniany ciągle energicznie mieszając. Dzięki temu uzyskamy, bardzo lekki majonez. Tatara możesz podawać dodatkowo z surowym żółtkiem przepiórczym.

Przepis powstał we współpracy z magazynem Slow Life i był wcześniej opublikowany w wydaniu papierowym.
Tatar z kawiorem-11Tatar z kawiorem-16 Tatar z kawiorem-15 Tatar z kawiorem-14 Tatar z kawiorem-13 Tatar z kawiorem-12 Tatar z kawiorem-9 Tatar z kawiorem-8 Tatar z kawiorem-7 Tatar z kawiorem-6 Tatar z kawiorem-5 Tatar z kawiorem-2 Tatar z kawiorem-1



Koniecznie spróbuj

2 comments on “Tatar z czarnym kawiorem i marynowanymi grzybami”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

© 2013 - 2024 Blog kulinarny – Magiczny Składnik
Projekt i wykonanie MadLab