Pancernik ze szparagów

Czas
przygotowania
1
Liczba
porcji
4
Poziom
trudności
Średnie

Kontekst

Jeśli myśleliście, że w tym sezonie ze szparagami zrobiliście wszystko, to jesteście w błędzie. Oto danie zwieńczające najsmaczniejszy sezon w roku, które zrobicie dokładnie z 4 składników. Szparagów, ziemniaków, avocado i szynki szwarcwaldzkiej. Proste?
Szparagowego pancernika możesz podać, by przełamać lody z teściami. Zaprezentujesz się jako perfekcyjna synowa, godna serca ich syna. U mnie w domu od zawsze robimy szparagowego pancernika. Żadna impreza w czerwcu nie może się bez niego odbyć. Znajomi wprost szarpią się między sobą o te pyszne, słone nóżki ze szwarcwaldzkiej szynki. Wszyscy wtedy pijemy wytrawnego rieslinga i słuchamy symfonii Wagnera. Mówię wam, das ist wunderbar!
Ułożyliśmy nawet piosenkę na cześć szparagowego pancernika:
Pan-cer-nik, pan-cer-nik,
ty go zjesz dzisiaj w mig,
nie szni-cel, nie wu-urst,
szparag trafi do twych ust!


Składniki

Pancernik ze szparagów

  • ziemniaki
  • zielone szparagi
  • awokado
  • szynka









Wykonanie

1. Ugotuj szparagi wg tego przepisu.
2. Ugotuj ziemniaczane puree.
3. Z ciepłego puree uformuj korpus pancernika.
4. Ułóż pancerz pancernika jak na obrazku.
5. Udekoruj głowę z avocado.
Essen Sie! 🙂



Koniecznie spróbuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

© 2013 - 2023 Blog kulinarny – Magiczny Składnik
Projekt i wykonanie MadLab