5 sposobów na Magiczny Składnik

Czas
przygotowania
field_55bf749f2913d
Liczba
porcji

Poziom
trudności
Bardzo łatwe

Kontekst

Magiczny składnik powstał po wielu latach gotowania dla siebie, gotowania dla bliskich, gotowania do szuflady. Ten wpis i blog jest moim kulinarnym coming outem. Czas się przyznać – gotuję. Gotuję bo lubię, gotuję odkąd pamiętam, gotuję bo umiem? Sami zadecydujecie.

  • Chciałbym, żeby ten blog był hołdem dla najlepszych, pojedynczych składników kulinarnych. Każdy wpis będzie tematyczną podróżą w głąb tajemnicy składników kulinarnych. Będę przygotowywał danie tak, aby wydobyć kwintesencję smaku produktu.
  • Wierzę, że każdy potrafi przygotować sobie obiad ze świeżych, nieprzetworzonych produktów. Moje przepisy będą proste, żeby każdy mógł to powtórzyć w domu. Nie bój się porażki w kuchni – następnym razem będzie lepiej!
  • Gotowanie w naszym klimacie jest specyficzne – uzależnione od sezonu. Okres wegetacji roślin ograniczony jest do kilku miesięcy w roku (maj – październik), dlatego sezon będzie naszym sprzymierzeńcem, by jak najlepiej wykorzystać pojawiające się produkty.
  • Kuchnia to nie apteka. Pokażę ci jak przygotować klasyczne dania kuchni polskiej i międzynarodowej, ale potraktuj to jako inspirację.
  • Kuchnia to część kultury i ludzie, którzy ją tworzą. Poznacie osoby i miejsca, które stoją za najlepszymi, magicznymi produktami. Będę pisał o ludziach, książkach i innych mediach związanych z gotowaniem, którzy zasługują na uwagę.

Wszystkiego Magicznego!
Tomek Czajkowski


Składniki











Wykonanie



Koniecznie spróbuj

2 comments on “5 sposobów na Magiczny Składnik”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

© 2013 - 2023 Blog kulinarny – Magiczny Składnik
Projekt i wykonanie MadLab