promocja produktowa
Sezon na szparagi! Kup eBook z 30 przepisami w specjalnej cenie - darmowe przepisy!
promocja 37 zł zamknij informację

Sezon na Czosnek niedźwiedzi Szparagi

Zupa miso, tylko lepsza - dwie wersje
Azja / Pasta miso

Zupa miso, tylko lepsza - dwie wersje

Zupa miso nigdy więcej nudna. Zobacz moje dwie wersje na zupę miso, która może stać się pełnowartościowym, obiadowym posiłkiem.
Białe szparagi w sosie gorgonzola palone masło
Comfort food / Szparagi

Białe szparagi w sosie gorgonzola palone masło

To danie nie ma nic więcej na celu niż dać wam maksimum przyjemności. Nawet jeśli szparagi okazałyby się pozbawione wszelakich…
Spaghetti al limone / podstawowy przepis / ze szparagami i muszlami
Dania główne / Cytryny

Spaghetti al limone / podstawowy przepis / ze szparagami i muszlami

Kiedy dostajesz "od życia" świeże, niepryskane cytryny z wybrzeża Amalfi, zrób z nimi... Właśnie takie pytanie zadałem jakiś czas temu…
Śniadaniowe szparagi w sosie holenderskim z jajkiem w koszulce i bekonem
Śniadania / Szparagi

Śniadaniowe szparagi w sosie holenderskim z jajkiem w koszulce i bekonem

Nie wiem, kto pierwszy wpadł na pomysł podawania szparagów w towarzystwie sosu holenderskiego, ale wydawało się to nieuchronne niczym przyczyna…
eBook - SZPARAGI - przepisy i przetwory ze szparagów
sklep / eBooki

eBook - SZPARAGI - przepisy i przetwory ze szparagów

Zapraszam do zakupu tego wyjątkowego eBooka z przepisami opracowanymi przez Magiczny Składnik. Najbardziej opłaca się nabycie kilku różnych produktów, ponieważ…
Pesto z czosnku niedźwiedziego - Przepisy i przetwory z czosnku niedźwiedziego
eBook / Czosnek niedźwiedzi

Pesto z czosnku niedźwiedziego - Przepisy i przetwory z czosnku niedźwiedziego

Przepis na Pesto pochodzi z mojego eBooka "Czosnek niedźwiedzi", w którym znajdziecie 20 różnych sposobów na przetwory i dania z…
Bread&butter pudding z białymi szparagami i porem
Comfort food / Masło

Bread&butter pudding z białymi szparagami i porem

Pamiętam jak pracowałem kiedyś w Anglii w knajpie, która podawała typowo brytyjskie szlagiery. Był tam też Bread&Butter pudding. Ok, trochę…
Raclette z żeliwnej patelni z białymi szparagami
Dania główne / Ser

Raclette z żeliwnej patelni z białymi szparagami

Raclette z żeliwnej patelni z białymi szparagami, czyli przepis, który udowadnia, że do raclette nie potrzeba drogiego sprzętu.
Piróg z bryndzą, żółtkiem i czosnkiem niedźwiedzim (raviolo con uovo)
Comfort food / Bryndza

Piróg z bryndzą, żółtkiem i czosnkiem niedźwiedzim (raviolo con uovo)

Piróg z bryndzą, żółtkiem i czosnkiem niedźwiedzim, czyli polskie raviolo con uovo.
Sałatka z chrupiących szparagów i świeżych ziół
Przekąski / Szparagi

Sałatka z chrupiących szparagów i świeżych ziół

Sałatka z chrupiących szparagów i przeróżnych fajnych ziół to mój ulubiony obiadowy i grillowy dodatek w sezonie szparagowym. Prosta, szybka…

5 sposobów na Magiczny Składnik

Czas
przygotowania
field_55bf749f2913d
Liczba
porcji

Poziom
trudności
Bardzo łatwe

Kontekst

Magiczny składnik powstał po wielu latach gotowania dla siebie, gotowania dla bliskich, gotowania do szuflady. Ten wpis i blog jest moim kulinarnym coming outem. Czas się przyznać - gotuję. Gotuję bo lubię, gotuję odkąd pamiętam, gotuję bo umiem? Sami zadecydujecie.

  • Chciałbym, żeby ten blog był hołdem dla najlepszych, pojedynczych składników kulinarnych. Każdy wpis będzie tematyczną podróżą w głąb tajemnicy składników kulinarnych. Będę przygotowywał danie tak, aby wydobyć kwintesencję smaku produktu.
  • Wierzę, że każdy potrafi przygotować sobie obiad ze świeżych, nieprzetworzonych produktów. Moje przepisy będą proste, żeby każdy mógł to powtórzyć w domu. Nie bój się porażki w kuchni - następnym razem będzie lepiej!
  • Gotowanie w naszym klimacie jest specyficzne - uzależnione od sezonu. Okres wegetacji roślin ograniczony jest do kilku miesięcy w roku (maj - październik), dlatego sezon będzie naszym sprzymierzeńcem, by jak najlepiej wykorzystać pojawiające się produkty.
  • Kuchnia to nie apteka. Pokażę ci jak przygotować klasyczne dania kuchni polskiej i międzynarodowej, ale potraktuj to jako inspirację.
  • Kuchnia to część kultury i ludzie, którzy ją tworzą. Poznacie osoby i miejsca, które stoją za najlepszymi, magicznymi produktami. Będę pisał o ludziach, książkach i innych mediach związanych z gotowaniem, którzy zasługują na uwagę.

Wszystkiego Magicznego!
Tomek Czajkowski


Składniki











Wykonanie



Koniecznie spróbuj

2 comments on “5 sposobów na Magiczny Składnik”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

© 2013 - 2024 Blog kulinarny – Magiczny Składnik
Projekt i wykonanie MadLab