promocja produktowa
Zestaw specjalny - 4 magiczne posypki + chrupiący olej chilli gratis!
sprawdź zamknij informację
informacja
Nowy przepis: Przepis na tajską mrożoną herbatę
sprawdź teraz zamknij informację

Sezon na Bób Jagody Rabarbar Szparagi

Zobacz więcej
sklep / eBooki

Zestaw wszystkich 5 eBooków (Ziemniaki, Pomidory, Szparagi, Rabarbar i Czosnek Niedźwiedzi)

Zdobądź wszystkie moje dotychczasowo wydane eBooki w jednym pakiecie. W paczce znajdziecie eBookie takie jak:…
Zobacz więcej
sklep / Zestawy Deli

Zestaw specjalny - 4 Posypki + Chrupiący Olej Chilli GRATIS

Zestaw 5 produktów kosztuje 137 zł czyli Chrupiący Olej Chilli kosztujący 36 zł jest za…
Zobacz więcej
Ciasta / Jagody

Mega jagodzianki z kruszonką

Co czyni moje jagodzianki najlepszymi? Ciasto jest tłuściutkie i maślane. Wyrabiane tak długo, że z…
Zobacz więcej
Dania główne / Bób

Makaron z szybkim sosem z bobu i pistacji

Makaron z szybkim sosem z bobu i pistacji to chyba jeden z prostszych przepisów u…
Zobacz więcej
Grzyby / Bób

Kurkobób - kurki smażone z bobem i ziołami

Mam wrażenie, że nie bez przyczyny te dwa produkty: kurki i bób występują sezonowo w…
Zobacz więcej
Kuchnia Polska / Jagody

Chłodnik jagodowy wytrawny

Nie bójcie się, to nie jest wcale żadna zupa owocowa na słodko, ani śniadaniowy jogurt…
Zobacz więcej
Azja / Szparagi

Sticky Szparagi - sos do szparagów

Zobaczcie ten sos do szparagów. Sezonowe danie z białych szparagów z pysznym sosem "sticky" na…
Zobacz więcej
Owoce / Szparagi

Czerwcowa sałatka ze szparagów, truskawek i grillowanego sera

Sałatka ze szparagów i truskawek będzie twoim odkryciem sezonu, szczególnie jeśli dodasz smażony ser i…
Zobacz więcej
Azja / Herbata

Przepis na Thai Tea - tajska herbata z mlekiem

Ten przepis na Thai Tea to idealny sposób na przeniesienie odrobiny tajskiego słońca do naszego…

5 sposobów na Magiczny Składnik

Czas
przygotowania
field_55bf749f2913d
Liczba
porcji

Poziom
trudności
Bardzo łatwe

Kontekst

Magiczny składnik powstał po wielu latach gotowania dla siebie, gotowania dla bliskich, gotowania do szuflady. Ten wpis i blog jest moim kulinarnym coming outem. Czas się przyznać - gotuję. Gotuję bo lubię, gotuję odkąd pamiętam, gotuję bo umiem? Sami zadecydujecie.

  • Chciałbym, żeby ten blog był hołdem dla najlepszych, pojedynczych składników kulinarnych. Każdy wpis będzie tematyczną podróżą w głąb tajemnicy składników kulinarnych. Będę przygotowywał danie tak, aby wydobyć kwintesencję smaku produktu.
  • Wierzę, że każdy potrafi przygotować sobie obiad ze świeżych, nieprzetworzonych produktów. Moje przepisy będą proste, żeby każdy mógł to powtórzyć w domu. Nie bój się porażki w kuchni - następnym razem będzie lepiej!
  • Gotowanie w naszym klimacie jest specyficzne - uzależnione od sezonu. Okres wegetacji roślin ograniczony jest do kilku miesięcy w roku (maj - październik), dlatego sezon będzie naszym sprzymierzeńcem, by jak najlepiej wykorzystać pojawiające się produkty.
  • Kuchnia to nie apteka. Pokażę ci jak przygotować klasyczne dania kuchni polskiej i międzynarodowej, ale potraktuj to jako inspirację.
  • Kuchnia to część kultury i ludzie, którzy ją tworzą. Poznacie osoby i miejsca, które stoją za najlepszymi, magicznymi produktami. Będę pisał o ludziach, książkach i innych mediach związanych z gotowaniem, którzy zasługują na uwagę.

Wszystkiego Magicznego!
Tomek Czajkowski

Składniki

Wykonanie

2 comments on “5 sposobów na Magiczny Składnik”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

© 2013 - 2024 Blog kulinarny – Magiczny Składnik
Projekt i wykonanie MadLab