Właśnie dlatego proponuję sporządzenie sobie takiej przyjemniej przekąski, tosta, zapiekanki złożonej ze świeżych borowików, orzechów włoskich oraz serów. Czy mogą być to inne grzyby? Mogą, w końcu ser i pieczarki to klasyczne połączenie, ja jednak apeluję o zdobycie kilku dorodnych borowików, ponieważ w połączeniu z masłem, orzechami włoskimi, kozieradką oraz dojrzałym serem stanowi danie, przed którym ciężko się obronić. Pamiętajcie też o dobrym chlebie. Najlepszy będzie taki rzemieślniczy pszenny na zakwasie z dużymi dziurami lub jakaś dobra foccacia. Co do sera to potrzebujemy dwóch rodzajów, ten na dole powinien mieć smak, ale też się dobrze topić. Sama mozzarella to będzie za mało. Ja użyłem sera tylżyckiego, a na górę klasyczny parmezan, który dodaje się już po upieczeniu jako przyprawę.