promocja produktowa
Sezon na szparagi! Kup eBook z 30 przepisami w specjalnej cenie - darmowe przepisy!
promocja 37 zł zamknij informację

Sezon na Czosnek niedźwiedzi Szparagi

Zupa miso, tylko lepsza - dwie wersje
Azja / Pasta miso

Zupa miso, tylko lepsza - dwie wersje

Zupa miso nigdy więcej nudna. Zobacz moje dwie wersje na zupę miso, która może stać się pełnowartościowym, obiadowym posiłkiem.
Białe szparagi w sosie gorgonzola palone masło
Comfort food / Szparagi

Białe szparagi w sosie gorgonzola palone masło

To danie nie ma nic więcej na celu niż dać wam maksimum przyjemności. Nawet jeśli szparagi okazałyby się pozbawione wszelakich…
Spaghetti al limone / podstawowy przepis / ze szparagami i muszlami
Dania główne / Cytryny

Spaghetti al limone / podstawowy przepis / ze szparagami i muszlami

Kiedy dostajesz "od życia" świeże, niepryskane cytryny z wybrzeża Amalfi, zrób z nimi... Właśnie takie pytanie zadałem jakiś czas temu…
Śniadaniowe szparagi w sosie holenderskim z jajkiem w koszulce i bekonem
Śniadania / Szparagi

Śniadaniowe szparagi w sosie holenderskim z jajkiem w koszulce i bekonem

Nie wiem, kto pierwszy wpadł na pomysł podawania szparagów w towarzystwie sosu holenderskiego, ale wydawało się to nieuchronne niczym przyczyna…
eBook - SZPARAGI - przepisy i przetwory ze szparagów
sklep / eBooki

eBook - SZPARAGI - przepisy i przetwory ze szparagów

Zapraszam do zakupu tego wyjątkowego eBooka z przepisami opracowanymi przez Magiczny Składnik. Najbardziej opłaca się nabycie kilku różnych produktów, ponieważ…
Pesto z czosnku niedźwiedziego - Przepisy i przetwory z czosnku niedźwiedziego
eBook / Czosnek niedźwiedzi

Pesto z czosnku niedźwiedziego - Przepisy i przetwory z czosnku niedźwiedziego

Przepis na Pesto pochodzi z mojego eBooka "Czosnek niedźwiedzi", w którym znajdziecie 20 różnych sposobów na przetwory i dania z…
Bread&butter pudding z białymi szparagami i porem
Comfort food / Masło

Bread&butter pudding z białymi szparagami i porem

Pamiętam jak pracowałem kiedyś w Anglii w knajpie, która podawała typowo brytyjskie szlagiery. Był tam też Bread&Butter pudding. Ok, trochę…
Raclette z żeliwnej patelni z białymi szparagami
Dania główne / Ser

Raclette z żeliwnej patelni z białymi szparagami

Raclette z żeliwnej patelni z białymi szparagami, czyli przepis, który udowadnia, że do raclette nie potrzeba drogiego sprzętu.
Piróg z bryndzą, żółtkiem i czosnkiem niedźwiedzim (raviolo con uovo)
Comfort food / Bryndza

Piróg z bryndzą, żółtkiem i czosnkiem niedźwiedzim (raviolo con uovo)

Piróg z bryndzą, żółtkiem i czosnkiem niedźwiedzim, czyli polskie raviolo con uovo.
Sałatka z chrupiących szparagów i świeżych ziół
Przekąski / Szparagi

Sałatka z chrupiących szparagów i świeżych ziół

Sałatka z chrupiących szparagów i przeróżnych fajnych ziół to mój ulubiony obiadowy i grillowy dodatek w sezonie szparagowym. Prosta, szybka…

Młode ziemniaki z cebulką na maśle i ziołami

Czas
przygotowania
30 minut
Liczba
porcji
sporo
Poziom
trudności
Bardzo łatwe

Kontekst

Nie wiem czy to nie będzie najprostszy przepis na tym bogu ever! :) Jeśli chcesz wiedzieć w jakiej formie lubię ziemniaki najbardziej, to właśnie w takiej.

Kremowe małe ziemniaczki z podsmażają cebulką na maśle i mnóstwo ziół. Nie może zabraknąć koperku, pietruszki i szczypiorku. Z czym podawać takie młode ziemniaki? Najlepiej z jajkiem sadzonym (ja miałem po znajomości jajka bażanta) oraz z kefirem!

Wolisz ziemniaki pieczone? Sprawdź mój przepis.

 

 


Składniki


  • 2 kg dobrej jakości młodych ziemniaków (najlepsze będą kremowe)
  • 1 cebula
  • 50 g masła
  • pół pęczka koperku, pietruszki i szczypiorku
  • kilka jajek
  • kefir
  • sól i pieprz









Wykonanie

Przygotowanie jest bajecznie proste!

  1. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości, ale nie dłużej, żeby się za bardzo nie rozpadały.
  2. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy cebulkę na złoto. Cebulę można lekko dosolić.
  3. Kiedy ziemniaki się ugotują, odsączamy wodę i przenosimy podsmażoną cebulkę do garnka. Dodajemy też pokrojone drobno zioła. Doprawiamy pieprzem, zakrywam pokrywkę i potrząsamy kilkukrotnie, żeby wszystko się połączyło.
  4. Trzymamy tak wszystko pod przykryciem kilka minut, żeby aromaty się połączyły.
  5. W tym czasie smażymy na maśle jajka sadzone, podajemy razem z kefirem i gotowe 🙂

Kremowe małe ziemniaczki z podsmażaną cebulką na maśle i mnóstwo ziół. Nie może zabraknąć koperku, pietruszki i szczypiorku. Z czym podawać takie młode ziemniaki? Najlepiej z jajkiem sadzonym (ja miałem po znajomości jajka bażanta) oraz z kefirem!

Koniecznie spróbuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

© 2013 - 2024 Blog kulinarny – Magiczny Składnik
Projekt i wykonanie MadLab