informacja
Nowy przepis: łazanki po koreańsku z kimchi
spróbuj zamknij informację

Sezon na Kapusta Wędliny Ziemniaki

Zobacz więcej
sklep / eBooki

eBook - ZIEMNIAKI - przepisy, testy, wiedza

Zapraszam do zakupu mojego eBooka - ZIEMNIAKI - przepisy, testy, wiedza. Znajdziecie w nim 140…
Zobacz więcej
Kuchnia Polska / Ziemniaki

Pieczone ziemniaki z obłędnie chrupiącą skórką

Mój najczęściej wyszukiwany przepis w historii bloga. Zobacz jak stworzyć ze zwykłych ziemniaków chrupiące dzieło…
Zobacz więcej
Comfort food / Grzyby

Bigos grzybowy na golonce i czerwonym winie

Z bigosem jest tak, jak z sałatką warzywną, paelą, hummusem, gulaszem czy innym popularnym daniem…
Zobacz więcej
Alkohol / Jabłka

Przepis na pół-dziki Cydr Jabłkowy

Tym razem tworząc mój nowy przepis postanowiłem wybrać się w bardziej wytrawne i kwasowe rejony.…
Zobacz więcej
Comfort food / Boczek

Kiełbasa Brzeska wędzona i podsuszana

Kiełbasa Brzeska wędzona i podsuszana, czyli mój pierwszy przepis na domową kiełbasę! Powstała z cudownej…
Zobacz więcej
Dania główne / Szynka

Wędzona szynka twoich marzeń

Co kilka miesięcy dopada mnie głód zwykłego chleba na zakwasie z masłem i kilkoma plastrami…
Zobacz więcej
Ciasta / Miód

Piernik dojrzewający luksusowy

Piernik dojrzewający luksusowy musi być zrobiony z przytupem. Jeśli już tyle wkładamy wysiłku, to zadbajmy…
Zobacz więcej
Comfort food / Ziemniaki

SOS PIEROGOWY z ziemniaków, maślanki i smażonej cebulki

O co chodzi? Czym jest sos pierogowy? To jest sos na bazie ziemniaków, maślanki, masła…
Zobacz więcej
Przystawki / Ziemniaki

Przechrupiące gratin ziemniaczane

Pamiętajcie też, że gratin to nie jest zapiekanka ziemniaczana na wieczorną kolację. Dobre gratin robi…
Zobacz więcej
Bliski Wschód / Bakłażan

Melitzanosalata - grecka sałatka z pieczonego bakłażana

Spróbuj tego greckiego specjału Melitzanosalata - to sałatka/dip z pieczonego bakłażana z dodatkiem czosnku i…
Zobacz więcej
Desery / Pistacje

Sernik pistacjowy na zimno z tartą czekoladą (bez cukru)

Sernik pistacjowy na zimno jest kremowy i pyszny. Zrobisz w kilkanaście minut. Przepis ma policzone…
Zobacz więcej
Azja / Kimchi

Łazanki po koreańsku (z kimchi i makaronem ryżowym)

Łazanki po koreańsku z kimchi i makaronem ryżowym to mój kolejny wkład w szemrany trend…

Młode ziemniaki z cebulką na maśle i ziołami

Czas
przygotowania
30 minut
Liczba
porcji
sporo
Poziom
trudności
Bardzo łatwe

Kontekst

Nie wiem czy to nie będzie najprostszy przepis na tym bogu ever! :) Jeśli chcesz wiedzieć w jakiej formie lubię ziemniaki najbardziej, to właśnie w takiej.

Kremowe małe ziemniaczki z podsmażają cebulką na maśle i mnóstwo ziół. Nie może zabraknąć koperku, pietruszki i szczypiorku. Z czym podawać takie młode ziemniaki? Najlepiej z jajkiem sadzonym (ja miałem po znajomości jajka bażanta) oraz z kefirem!

Wolisz ziemniaki pieczone? Sprawdź mój przepis.

 

 

Składniki

Wykonanie

Przygotowanie jest bajecznie proste!

  1. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości, ale nie dłużej, żeby się za bardzo nie rozpadały.
  2. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy cebulkę na złoto. Cebulę można lekko dosolić.
  3. Kiedy ziemniaki się ugotują, odsączamy wodę i przenosimy podsmażoną cebulkę do garnka. Dodajemy też pokrojone drobno zioła. Doprawiamy pieprzem, zakrywam pokrywkę i potrząsamy kilkukrotnie, żeby wszystko się połączyło.
  4. Trzymamy tak wszystko pod przykryciem kilka minut, żeby aromaty się połączyły.
  5. W tym czasie smażymy na maśle jajka sadzone, podajemy razem z kefirem i gotowe 🙂

Kremowe małe ziemniaczki z podsmażaną cebulką na maśle i mnóstwo ziół. Nie może zabraknąć koperku, pietruszki i szczypiorku. Z czym podawać takie młode ziemniaki? Najlepiej z jajkiem sadzonym (ja miałem po znajomości jajka bażanta) oraz z kefirem!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

© 2013 - 2024 Blog kulinarny – Magiczny Składnik
Projekt i wykonanie MadLab