Suflet mascarpone z truskawkami

Czas
przygotowania

Liczba
porcji

Poziom
trudności

Kontekst

Nie wiem jak wy, ale ja dla takich przepisów specjalnie mrożę truskawki na dalszą część roku. Puszysty, kremowy suflet z truskawkami. Jak dla mnie nie ma nic lepszego co można dostać jako śniadanie do łóżka i to przez cały rok.
Zobacz videoprzepis i subskrybuj mój kanał na YouTube!

To danie wykonasz najlepiej dzięki blenderowi wszechrobiącemu Bosch.


Składniki











Wykonanie

Wykonanie:
Oddzielić białka od żółtek. Zmiksować żółtka z mascarpone, 3 łyżkami cukru, marakują i wanilią. Posiekane truskawki usmażyć z 3 łyżkami cukru. Odstawić ⅓ i zmiksować na gładki sos z chilli. Białka ubić i połączyć delikatnie z masą z żółtek. Masłem wysmarować spore kokilki. Nałożyć połowę masy do kokilki i dodać kilka łyżek truskawek. Przykryć taką samą ilością masy. Używając kciuka odseparować masę od ścianek tworząc rowek. Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 20-25 minut. Podawać z sosem i listkami mięty.



Koniecznie spróbuj

One comment on “Suflet mascarpone z truskawkami”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

© 2013 - 2023 Blog kulinarny – Magiczny Składnik
Projekt i wykonanie MadLab