Magiczny składnik

Przepisy

Suflet mascarpone z truskawkami

Nie wiem jak wy, ale ja dla takich przepisów specjalnie mrożę truskawki na dalszą część roku. Puszysty, kremowy suflet z truskawkami. Jak dla mnie nie ma nic lepszego co można dostać jako śniadanie do łóżka i to przez cały rok.

Zobacz videoprzepis i subskrybuj mój kanał na YouTube!

To danie wykonasz najlepiej dzięki blenderowi wszechrobiącemu Bosch.

  • Składniki
  • Sprzęt
  • 4 białka
  • 3 żółtka
  • 100 gramów mascarpone
  • 6 łyżek cukru
  • 500 gramów posiekanych truskawek
  • 50 gramów masła
  • laska wanilii
  • mięta
  • marakuja
  • szczypta chilli

Wykonanie:

Oddzielić białka od żółtek. Zmiksować żółtka z mascarpone, 3 łyżkami cukru, marakują i wanilią. Posiekane truskawki usmażyć z 3 łyżkami cukru. Odstawić ⅓ i zmiksować na gładki sos z chilli. Białka ubić i połączyć delikatnie z masą z żółtek. Masłem wysmarować spore kokilki. Nałożyć połowę masy do kokilki i dodać kilka łyżek truskawek. Przykryć taką samą ilością masy. Używając kciuka odseparować masę od ścianek tworząc rowek. Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 20-25 minut. Podawać z sosem i listkami mięty.

Podsumowanie
Nazwa przepisu
Suflet mascarpone z truskawkami
Opublikowany
Total
Średnia ocena
5 Based on 1 Review(s)
Magiczne Składniki: , , , ,

Komentarze

  • MeCooks

    Pysznosci 🙂

Close