Magiczny składnik

Przepisy

Suflet mascarpone z truskawkami

Nie wiem jak wy, ale ja dla takich przepisów specjalnie mrożę truskawki na dalszą część roku. Puszysty, kremowy suflet z truskawkami. Jak dla mnie nie ma nic lepszego co można dostać jako śniadanie do łóżka i to przez cały rok.

Zobacz videoprzepis i subskrybuj mój kanał na YouTube!

To danie wykonasz najlepiej dzięki blenderowi wszechrobiącemu Bosch.

  • Składniki
  • Sprzęt
  • 4 białka
  • 3 żółtka
  • 100 gramów mascarpone
  • 6 łyżek cukru
  • 500 gramów posiekanych truskawek
  • 50 gramów masła
  • laska wanilii
  • mięta
  • marakuja
  • szczypta chilli

Wykonanie:

Oddzielić białka od żółtek. Zmiksować żółtka z mascarpone, 3 łyżkami cukru, marakują i wanilią. Posiekane truskawki usmażyć z 3 łyżkami cukru. Odstawić ⅓ i zmiksować na gładki sos z chilli. Białka ubić i połączyć delikatnie z masą z żółtek. Masłem wysmarować spore kokilki. Nałożyć połowę masy do kokilki i dodać kilka łyżek truskawek. Przykryć taką samą ilością masy. Używając kciuka odseparować masę od ścianek tworząc rowek. Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 20-25 minut. Podawać z sosem i listkami mięty.

Podsumowanie
Nazwa przepisu
Suflet mascarpone z truskawkami
Opublikowany
Total
Średnia ocena
5 Based on 1 Review(s)
Magiczne Składniki: , , , ,

Komentarze

  • MeCooks

    Pysznosci 🙂

Close

Makiczny Składnik piecze ciasteczka, które zostają w twojej przeglądarce na dłużej. Ok? Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zamknij