Magiczny składnik

Przepisy

Prosta warzywna zupa minestrone

Podczas tworzenia tej serii filmów, właśnie nagrywanie tej serii filmów sprawiało mi najwięcej radości. W końcu mogłem wyrwać się z ciasnej kuchni i ciasnych ram nagrywania w zamkniętej przestrzeni. Postanowiłem z tej okazji zrobić danie bliskie naturze, czyli złożoną z sezonowych warzyw zupę minestrone, która swoją historię bierze w Italii. Jak zobaczycie na filmie dodałem szparagi i bób, ale bez tego i tak zupa będzie pyszna. Zapraszam!

Zobacz videoprzepis i subskrybuj mój kanał na YouTube!

To danie wykonasz najlepiej dzięki blenderowi wszechrobiącemu Bosch.

  • Składniki
  • Sprzęt
  • 3 litry wody lub bulionu warzywnego
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • pół pęczka zielonych i białych szparagów
  • zielona i żółta cukinia
  • 10 młodych ziemniaków
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 3 marchewki
  • ¼ małej kapusty włoskiej
  • 0,5 kg bobu
  • 0,5 kg fasolki szparagowej
  • kilka listków laurowych i ziaren ziela angielskiego
  • sok z pół
  • 100 gramów parmezanu
  • bazylia
  • sól i pieprz
  • kilka łyżek oliwy

Wykonanie:

  1. Za pomocą wielofunkcyjnego noża posiekaj cebulę i czosnek. Włącz grzanie pod garnkiem i wlej 4 łyżki oliwy. Usmaż cebulę do momentu zeszklenia, a następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze przez minutę.
  2. Używając rozdrabniacza pokrój wszystkie warzywa na plastry i dodaj do garnka. Podsmaż przez 10 minut. Następnie wlej 3 litry wody lub bulionu warzywnego. Dodaj też 2 puszki pomidorów, listki laurowe i ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu przez pół godziny, uważając żeby nie rozgotować warzyw.
  3. Na ostatnie 10 minut dodaj obrany ze skórek bób. Dopraw solą, pieprzem i sokiem i skórką z cytryny. Podawaj ciepłą ze startym parmezanem i porwaną bazylią.
Podsumowanie
Nazwa przepisu
Prosta warzywna zupa minestrone
Opublikowany
Total
Średnia ocena
5 Based on 1 Review(s)

Komentarze

Close

Makiczny Składnik piecze ciasteczka, które zostają w twojej przeglądarce na dłużej. Ok? Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zamknij