Magiczny składnik

Przepisy

Sałatka z wędzoną rybą i truskawkami

Wędzone produkty i truskawki to jedne z ciekawszych połączeń, które zawsze pasuje. Wędzony kurczak, wędzone sery, ale również ryby, które w Polsce mamy świetnej jakości. Najlepiej sprawdzają się ryby o zwartej budowie, takie jak łosoś, dorsz, pstrąg czy sieja. Z ryb i truskawek można zrobić sałatkę z sezonowych produktów.

Przepis jest dziełem współpracy z magazynem Slow Life Polska.

  • Składniki
  • miks sałat z botwinką, roszponką i rucolą
  • dojrzałe, zwarte truskawki
  • ryba wędzona na ciepło
  • pomidorki koktajlowe
  • papryka chilli, np. pepperoni
  • winogrona
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka musztardy dijon
  • 3 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Truskawki, pomidory i winogrona przetnij na pół. Rybę oddziel od ości i porwij na mniejsze kawałki. Paprykę pokrój w cieknie paski. Na talerzu ułóż sałatę, a na niej wszystkie składniki. W małym słoiczku połącz sok z cytryny, oliwę, musztardę, sól i pieprz. Zakręć słoikiem i potrząsaj przez minutę. Tak przygotowanym sosem skrop sałatkę zaraz przed podaniem.

Podsumowanie
Nazwa przepisu
Sałatka z wędzoną rybą i truskawkami
Opublikowany
Total
Średnia ocena
5 Based on 3 Review(s)

Komentarze

  • Dorota Śmietna

    Wędzona rybka plus truskawki brzmią rewelacyjnie! 🙂

    • TomekCzajkowski

      Już spróbowałaś?

Close

Makiczny Składnik piecze ciasteczka, które zostają w twojej przeglądarce na dłużej. Ok? Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zamknij