Magiczny składnik

Przepisy

Sofitel Warsaw Victoria: Bycze jądra stir-fry

Poniżej przedstawiam przepis na bycze jądra, które przygotowaliśmy razem z chefem Maciejem Majewskim podczas warsztatów “Piąta ćwiartka” w Sofilet Warsaw Victoria. Danie to najbardziej mnie zaskoczyło smakiem i dlatego pozwoliłem sobie opublikować przepis na nie.

W konsystencji przypominają dobrze zrobione mule, czyli coś na granicy gumowatości, ale da się je łatwo pogryźć. Nie wiem jak smakują saute, ale dobrze doprawione sosem sojowym, olejem imbirowym i sezamem były po prostu smaczne. Warto chociaż raz w życiu spróbować.

Jak dowiem się, gdzie je kupić to uzupełnię przepis.

 

  • Składniki

Składniki bycze jadra 4 porcje:

  • Bycze jadra-400g

Składniki pak choi i boczniaki 4 porcje:

  • Pak choi – 160g
  • Boczniaki – 160g
  • Olej imbirowy – 50ml
  • Czosnek – 4g
  • Chilli – 2g
  • Sezam czarny – 40g
  • Sos sojowy – 30ml

Przygotowanie bycze jądra:

  • Jądra oczyścić, naciąć i ściągnąć błonę
  • Pokroić w paski

Przygotowanie pak choi i boczniaków:

  • Pak choi i boczniaki podsmażyć na oleju imbirowym

Prezentacja:

  • Na oleju imbirowym podsmażyć czosnek i chilli
  • Dodać bycze jadra, skropić sosem sojowym
  • Dodać podsmażoną pak choi i boczniaki
  • Podsmażyć, posypać prażonym czarnym sezamem
Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Sofitel Warsaw Victoria: Bycze jądra stir-fry
Opublikowany
Total
Magiczne Składniki: , , ,

Komentarze