Magiczny składnik

Przepisy

Pierwszy ★ rok

Dokładnie 21 stycznia 2013 roku opublikowałem na tym blogu. Właściwie nie był to żaden przepis, ale pewien rodzaj manifestu, którym miałem się kierować prowadząc tę stronę. Oznacza to, że Magiczny Składnik skończył pełny rok. Cieszę się z tego, że przez rok wykazałem się niespotykaną wcześniej konsekwencją. Nie byłem sam, dlatego muszę z tego miejsca podziękować wszystkim osobom, które zaglądają tutaj od czasu do czasu, by zostawić jakiś ślad obecności i zainteresowania.

Jeśli jeszcze nie znacie mnie i mojego bloga, to zapraszam do strony o blogu i o autorze.

Zrobiło się refleksyjnie i wspomnieniowo, a że nie lubię takich klimatów, skończę na tym krótkim wstępie i sypnę garścią rocznych statystyk. Może to będzie ciekawsze 🙂

  • W ciągu roku na blogu powstało 91 wpisów, w większości przepisów kulinarnych.
  • Najpopularniejsze kategorie to: Przekąski (27), Klasyka (19), Sezon (19), Alkohol (17), Ryby (16), Kuchnia Polska (16), Finger Food (15), Wegetariańskie (15), Wino (14), Wołowina (13), Slow Fast-Food (10).
  • Najpopularniejsze tagi to: Czosnek, Masło, Oliwa, Cebula, Chilli, Jajka, Wołowina, Pomidory, Mąka pszenna, Jogurt.
  • Najpopularniejsze przepisy to: Najlepsze pieczone ziemniaki, Gołąbki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami, Jak zrobić hummus?, Gruzińskie pierogi – Chinkali z mięsem i Życie bez cukru w kuchni.
  • Wpis, który uzyskał najwięcej lajków to: Chleb i wino – Gruzja na widelcu i w kielichu – którego autorem była Julita…
  • W pierwszym miesiącu działania  odwiedziło go 405 unikalnych użytkowników, teraz przez miesiąc przychodzi Was tutaj 13 939. Ktoś policzy wzrost %? 😉
  • Najmniej popularny jest przepis: Chipsy z marchewki i pietruszki z halibutem w skorupce buuuu… Wchodźcie częściej, bo to bardzo dobra przekąska 😉
  • Na Facebooku najwięcej jest kobiet w wieku 25 – 34 lat.
  • Najpopularniejszy wpis na Facebooku dotyczył Dahlzupy z soczewicy 😉
  • Najpopularniejszym słowem kluczowym z wyszukiwarek były… “Pieczone ziemniaki” – a ja tak staram się gotować z wyjątkowych składników 😉
  • Najdziwniejsze wyrażenie, po którym znaleziono mój blog: “ten od mega składnika” – tak to ja, znalazłeś/-aś mnie 😉

 

A teraz na koniec KONKURS dla prawdziwych czytelników. Napisz w komentarzu, który mój przepis najbardziej lubisz i dlaczego. Wystarczy jedno słowo, jedno zdanie. Czekam na komentarze do 23:59 w piątek (24.01.2014). Wybiorę jedną odpowiedź i prześlę tej osobie butelkę CYDRU, który własnoręcznie zrobiłem jesienią 2013 roku 🙂

 

 

 

Summary
Pierwszy ★ rok
Article Name
Pierwszy ★ rok

Komentarze

  • Ula Płochocka

    Łosoś gravlax! Jest pyszny i umiem go zrobić!

    • TomekCzajkowski

      Wrzucam do maszyny losującej

  • Gabriela Kanik

    Tyle wspaniałych przepisów, wciągające opowieści, a wybór jednak niezwykle prosty! Suszony drink! 😉 Bo dla mnie to wielki krok w walce z demonami dzieciństwa! Salut!

    • TomekCzajkowski

      bdb wybór droga pani!

  • marta

    Gruzińskie chaczapuri imeruli – bo się okazało, że wcale nie musze kupować biletów do Gruzji, żeby się tam znaleźć 🙂

    • TomekCzajkowski

      Dzięki Marta, świetny wybór!

  • Magda

    Hej!! Przeczytało więcej niż 3 🙂 ale co tu wybrać z takiej ilości przepysznych dań 🙂 Mi najbardziej podoba się steak z letnimi konfiturami ale do dziś nie umiem upiec idealnego steaku. Podejrzewam, że patelnia spiskuje przeciwko mnie 🙂

    • TomekCzajkowski

      Magda, spróbuj z termometrem? Wbijasz w najgrubsze miejsce i czekasz aż osiągnie jakieś 55-65 stopni.

      • Magda

        Dzięki 🙂 zakupie i będę ćwiczyć dalej 🙂

  • Natalia Jędrzejewska

    Capunti alla Puttanesca! Cwany i smaczny sposób, żeby przemycić rybę do codziennego jadłospisu rybo-niejadków 😀

    • TomekCzajkowski

      O, wybrałaś przepis z najgorszymi zdjęciami 😉

  • Kaja Wiśniewska

    Ravioli z kurkami! To chyba najbardziej kuszące było.. chociaż.. 🙂

    • TomekCzajkowski

      Nigdy nie lubiłem tego ciasta. Teraz mam pasta maker i zamierzam zrobić nowe ravioli. Zgłoszenie dodaję do bębna losującego 🙂

      • Kaja Wiśniewska

        A za mną prawdziwe litewskie kołduny chodzą.. Pasta maker zazdroszczę…… a do Świąt daleeeko;).

        • TomekCzajkowski

          właśnie obrabiam zdjęcia do tatara, więc jak bozia da to będzie dzisiaj przepis o tym 😉

  • Ewa Adamczyk

    Daniem specjalnie dla mnie jest pasztet z ciecierzycy i orzechów włoskich! Oprócz całej masy pysznie zdrowych składników jest w nim też wyjątkowe połączenie smaków (owoce goi? w pasztecie? niezwykłe! :-))

    • TomekCzajkowski

      Dzięki Ewa za zgłoszenie. Właśnie popsułaś mój plan rzutu kostką. Teraz jest 7 zgłoszeń i musze wymyślić inny sposób 😉

  • TomekCzajkowski