Magiczny składnik

Przepisy

Wygraj wejściówki na Kocham Wino Fest – Konkurs!

Po raz drugi zostałem poproszony przez organizatorów Kocham Wino Fest o wybranie 5 moich czytelników, którzy dostaną wejściówkę na największą  w Polsce degustację wina. Impreza odbędzie się w sobotę, 12 października, w Forcie Legionów w Warszawie.

Konkurs jest prosty i polega na zostawieniu w komentarzu pod tym postem Twojego ulubionego „magicznego składnika”, z którym lubisz łączyć wino? Ja na przykład lubię pić szampana do ryb, i szparagów. Generalnie jestem otwarty na testowanie różnych połączeń i jestem daleki od ortodoksji. Ciekawi mnie, jak Wy do tego podchodzicie?

Moja magiczna różdżka wybierze 5 osób. Termin nadsyłania zgłoszeń do czwartku 10 października. 🙂

 

 

Summary
Wygraj wejściówki na Kocham Wino Fest - Konkurs!
Article Name
Wygraj wejściówki na Kocham Wino Fest - Konkurs!
Magiczne Składniki:

Komentarze

  • Adrian Kielich

    Numerem jeden chyba zostaje ser.

    • Tomek

      Nuda panie 😉

    • TomekCzajkowski

      Mógłbyś się wysilić, chociaż jaki napisz? 😉

      • Adrian Kielich

        Długodojrzewający 🙂

  • TomekCzajkowski

    15 lików – 1 komentarz. Nikt nie chce iść na wino?

  • Julita Chodzyńska

    A ja lubię kabanosy i deskę serów 😉

    • TomekCzajkowski

      Ty nie bierzesz udziału w konkursie 😉

  • SZCZEPKACPRA

    Kacper mówi oliwki, Agnieszka Brie. Palce w górę! Wygraliśmy?

    • TomekCzajkowski

      Oliwki do wina? Jakiego?

      W czwartek magiczna różdżka wylosuje 😉

      • SzczepKacpra

        Jak to jakiego? Gronowego!

        • TomekCzajkowski

          Wybrnąłeś

  • Sebastian

    Jak dla mnie sery, owszem ale obowiązkowo z winogronami 🙂

    • TomekCzajkowski

      Dzięki za komentarz!

    • TomekCzajkowski

      Do białego bardziej czy czerwonego?

    • TomekCzajkowski

      Sebastian podaj swoje Imię i Nazwisko oraz czy możesz przyjść w sobotę na Kocham Wino?

  • Alicja Banna

    wino+faszerowane ziemniaki (kurczak,papryka,cebula) zapiekane z serem – proste danie a cieszy:)

    • TomekCzajkowski

      Dzięki Alicja, a jakie wino lubisz pić do tego dania?

      • Alicja Banna

        różowe, półsłodkie Portada:)

    • TomekCzajkowski

      Alicja podaj swoje Imię i Nazwisko oraz czy możesz przyjść w sobotę na Kocham Wino?

      • Alicja Banna

        imię i nazwisko jak w nagłówku: Alicja Banna;) w sobotę na Kocham Wino przybędę z miłą chęcią:)

  • Kamil

    Wino + tarta z łososiem, gruszką i czerwonym pieprzem 🙂

    • TomekCzajkowski

      Kamil podaj swoje Imię i Nazwisko oraz czy możesz przyjść w sobotę na Kocham Wino?

      • Kamil

        Kamil Szlachcic, tak planuję przyjść w sobotę na Kocham Wino

        • TomekCzajkowski

          Zapraszam w sobotę. Przy wejściu będzie lista, na której powinieneś znaleźć swoje nazwisko.

        • TomekCzajkowski

          Kamil podaj mi swój email

  • Ewa Adamczyk

    To jeszcze ja 🙂 Wino z ser pleśniowy (najlepiej taki z kolorową pleśnią) i rodzynki pasują znakomicie. Ale innym świetnym sezonowym połączeniem do czerwonego wina są polędwiczki wołowe w sosie z prawdziwków i z dużą ilością natki z pietruszki (to popisowe danie mojego męża ;-).

    • TomekCzajkowski

      Brzmi pysznie. Zapraszam w sobotę 😉

      • Ewa Adamczyk

        Będę 🙂

  • Magdalena

    Białe Pinot Grigio + miąższ figi zawinięty w szynkę serrano 🙂

  • Magdalena

    Białe Pinot Grigio + miąższ figi zawinięty w szynkę serrano 🙂

  • Arkadiusz Smyl

    Ja uwielbiam sałatkę z orzechami pokropiona kilkoma kroplami whisky. Po tym wino ma świetnie podkreślony smak i możemy się nim delektować 🙂

    • Arkadiusz Smyl

      takie orzechy możemy też skubnąc z serkiem pleśniowym 🙂

    • TomekCzajkowski

      Arek, dzięki za komentarz. Będziesz chciał się wybrać na Kocham Wino w sobotę?

      • Arkadiusz Smyl

        Oczywiście że się wybieram ! 🙂 Odliczamy dni do Soboty

  • Justyna

    U mnie wygrywa ciężkie czerwone wino z przepyszną carbonarą. A deserowo: czerwone+prażony kakaowiec!

  • Basia Wasyl

    Malbec z serem pleśniowym (ale takim mocno zapleśniałym) z dużą ilością miodu akacjowego 🙂 Gewurztraminer z bezą żurawinową – slodko mocno, ale pycha! Bursztyn i Rubin do Shiraza, Gouda (też Old Polandowa) przekornie do Reslinga – to wariant na mega łagodnie, ale ja lubię. Zdążyłam?

    • TomekCzajkowski

      Dzięki Basia, pozostałe osoby, które wybrałem nie odpisują, więc wskakujesz

      • Basia Wasyl

        Klawo! Last but not least 😉

  • Arkadiusz Smyl

    Tomku, a kiedy dowiemy się kogo wskazała magiczna różdżka ? 😀

    • TomekCzajkowski

      Próbowałem się skontaktować z wytypowanymi przeze mnie, gdyż poza zgłoszeniem potrzebuję jeszcze deklarację chęci przybycia, więc brakuje mi jeszcze jednego miejsca, jeśli podasz mi teraz email to wyślę jeszcze Twoje nazwisko 😉

      • Arkadiusz Smyl
        • TomekCzajkowski

          ok, dzięki!

          • Arkadiusz Smyl

            To ja dziękuję , zatem do zobaczenia w sobotę 😀 !

  • TomekCzajkowski

    Drodzy. Zapraszam w sobotę następujące osoby. Wasze nazwiska będą na liście:

    – Arkadiusz Szmyl
    – Ewa Adamczyk
    – Barbara Wasyl
    – Kacper Szczepanowski
    – Agnieszka Kolibska

    • Arkadiusz Smyl

      Smyl , nie Szmyl

      • TomekCzajkowski

        Pardom 😉